job.serbia@minthgroup.com Republike Srpske 20, Loznica

Položen kamen temeljac za izgradnju fabrike “Minth” u Loznici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na svečanosti povodom postavljanja kamena temeljca za fabriku automobilskih delova MINT u Loznici, ocenio da je reč o prekretnici u razvoju tog grada i izrazio nadu da će Folksvagen imati u vidu da je u Srbiji sve veći broj proizvođača auto-delova, kada bude odlučivao gde će graditi svoju novu fabriku. Vučić je istakao da je MINT istovremeno od ključnog značaja za razvoj i opstanak Loznice, Jadra i Podrinja. Vučić je podsetio da je država do sada već dala 6,2 miliona evra za razne infrastrukturne projekte u Loznici. Kako je istakao, „ova fabrika je od ključnog značaja za razvoj, pre svega za opstanak, ali i za dalji razvoj i napredak Loznice i čitavog Jadra i Podrinja“.

– Ovde smo u prethodnih 30 godina samo ostajali bez najvećih i najvažnijih fabrika, od Viskoze pa nadalje, sve je uništavano i sve razarano – podsetio je predsednik Srbije i naglasio da sada „prvi put dovodimo nove investitore i da gradimo drugačiju i novu budućnost Loznice i, svidelo se to nekome ili ne, to je tačno, voleo to neko da prizna ili ne, to je tačno, i ovo predstavlja, nadam se, prekretnicu u razvoju Loznice“.

Preneo je da će kineski vlasnici u fabriku u Loznici, u dve faze, uložiti ukupno 100 miliona evra, da će imati ukupno 1.000 zaposlenih, a da će proizvoditi aluminijumske delove za razne proizvođače automobila. On se zahvalio ambasadorki Kine, sa kojom je pre četiri dana već jednom postavljao kamen temeljac za jednu kinesku fabriku, u Zrenjaninu, i izrazio nadu da će zajedno otvarati još mnogo fabrika u Srbiji.