job.serbia@minthgroup.com Republike Srpske 20, Loznica

Spoljašnje i unutrašnje ukrasne lajsne

Spoljašnja lajsna je ukrasni deo postavljen sa spoljašnje strane stakla vrata automobila. Istraživanjem primene različitih inženjerskih plastičnih materijala, usvajanjem tradicionalnog procesa ekstruzije i korišćenjem inovativne specijalne ekstruzijske pokrivne film-trake, kao i različitim tretmanima pokrivanja površina, Mint postiže različite površinske efekte: od prirodne boje nerđajućeg čelika, crne boje plastike, vlažnog premaza, boje praškastog premaza do boje nastale eloksiranjem itd. Zadovoljstvo kupaca delova karoserije automobila postižemo različitim načinima postavljanja delova jedan uz drugi, kako bi se postigla manja težina i ispunili različiti individualni zahtevi kupaca.

Unutrašnja lajsna je ukrasni deo postavljen sa unutrašnje strane stakla vrata automobila i sadrži plastične TPV, PVC, PP i ostale materijale. Procesi proizvodnje ovog dela uključuju ekstruziju, koekstruziju, bušenje i druge. Unutrašnja lajsna može biti dizajnirana specifičnim ubrizgavanjem na kraju, po zahtevu kupaca, kako bi se smanjila buka koja ulazi u automobil, a putnicima obezbedio mirniji prostor za vožnju.

Lajsne za okvir vrata/ Lajsna za okvir bočnih vrata

Lajsne okvira vrata su ukrasni delovi montirani na gornji okvir vrata, od A do C stuba i predstavljaju deo dugačke dekoracije zajedno sa ostalim ukrasnim delovima vrata automobila. Izrađene od nerđajućeg čelika, TPV/PVC plastike i aluminijuma u kombinaciji sa naprednim i efikasnim premazivanjem ili eloksirajućim površinskim tretmanima. Od prirodne boje nerđajućeg čelika, crne boje plastike do vlažnog premaza, praškastog premaza, boje nastale procesom eloksiranja itd, postižemo različite površinske efekte kako bi zadovoljili zahteve kupaca raznovrsnih konfiguracija automobila na različitim nivoima.

Lajsne za okvir bočnih vrata su ukrasni delovi postavljeni iznad stakla vrata i bočne strane automobila, od A do C stuba i oni odaju osećaj lepote u stilu duge linije. Mint kompanija ispunjava različite vrste zahteva za površine u okviru svetlih boja do boje nerđajućeg čelika, boje crne plastike, premazivanja srebrnom i crnom bojom, eloksiranja srebrne i crne itd. i kreira razna rešenja i potrebe za profilisanjem zakrivljenosti.

Krovne lajsne

Krovne lajsne su ukrasni delovi postavljeni u kanal krova, od prednjeg do zadnjeg vetrobranskog stakla. One čine da krov izgleda lepše i da izoluju automobil od buke. Za krovne lajsne obično se koristi crna plastika kao površinski efekat, ali takođe može da se uradi i vlažni premaz, praškasti premaz kao površinska obrada, formirajući isti efekat boje karoserije. Ova lajsna može imati različite stilove zakrivljenosti i različite strukturalne oblike.

Zadnja trouglasta lajsna

Zadnji deo prozora čini trouglasto staklo sastavljeno na zadnjoj strani bočnih vrata. Ono služi kao dekoracija da ulepša automobil i pruži dodatno osvetljenje. Kao produžetak ukrasnog dela vrata, zadnji prozor nastaje kombinacijom lajsne od nerđajućeg čelika, aluminijumskih obloga i premaza visokog sjaja koji dovodi do različitih površinskih efekata i formira oblik modela vozila.

Senzor protiv priklještenja

Postavljen je sa obe strane gepeka. Njegova funkcija je zaštita od priklještenja kada su motorizovana vrata gepeka zatvorena. Za pametna vozila, vrata prtljažnika postaju sve popularnija, isto kao i senzor protiv priklještenja. Mint je stvorio mogućnost celog lančanog razvoja senzora protiv priklještenja, kao što su sinhroni dizajn, CAE simulacija, razvoj kompletnog procesa i mogućnost poluatomatske proizvodnje.

Kućišta za baterije

Kućište za baterije nalazi se u šasiji automobila i predstavlja jedinicu za opterećenje i zaštitu akumulatorskih sistema za napajanje savremenih električnih vozila. Nastaje kao kombinacija alumijimskih delova nastalih procesom ekstruzije, bušenjem, livenjem delova itd. Procesima zavarivanja, lepljenja, zakivanja i drugih vrsta tehnologija povezivanja, uspešno ispunjavamo zahteve čvrstoće, ali u isto vreme i postižemo izradu što lakših vozila. Mint kompanija ima usklađen dizajn i mogućnost za razvojem. U našoj kompaniji obezbeđujemo sveobuhvatna rešenja koja podrazumevaju dizajn preseka, strukture, analize čvrstoće, termičku analizu i provere valjanosti.