job.serbia@minthgroup.com Republike Srpske 20, Loznica

Primer vođstva – Iskrenost bez obzira na nacionalne granice


„Iskrenost“ bez obzira na nacionalne granice

Napomena urednika: Srbija se nalazi u jugoistočnoj Evropi, ukupne površine 88.361 kvadratnih kilometara, a njen glavni grad je Beograd. Minth grupa je od 2018. godine počela da otvara fabrike u Srbiji. Trenutno ima pet fabrika. Predsednik Republike Srbije prisustvovao je 10. marta 2022. godine svečanom otvaranju srpske fabrike Loznica Minth grupe i polaganju temelja nove fabrike u Šapcu i održao važan govor.

Protagonista ovog izdanja [primera vođstva]: 

gospodin i gospođa Vang Ji, generalni direktor Minth MAB-a

Dana 11. oktobra 2020. godine, Vang Ji, generalni direktor fabrike MAB u Srbiji, i još tri Minth kolege, došli su u Srbiju sa velikim očekivanjem i željom da počnu da se pripremaju za MAB. U februaru 2021. godine, zbog uverenja da „porodica treba da bude na okupu“, supruga direktora Vang Ji-a, Eko je odlučno prestala da radi kao lekar i došla u Srbiju sa dvoje dece. Porodica je započela život u inostranstvu.

Razlike u poštovanju

Tražiti zajednički jezik uz zadržavanje razlika

U kratkom periodu od godinu i po, MAB je prešao iz prvobitno prazne fabrike do čiste i uredne proizvodne lokacije; Od početnog tima od 4 osobe do sadašnjeg tima od 190 ljudi (uključujući 130 lokalnih srpskih zaposlenih i 60 kineskih radnika iz različitih fabrika u Minthu); Od nedoumica „glupih” i „prekomplikovanih” u početnoj komunikaciji do saradnje „što pre”, timovi različitih kultura se polako smenjuju i integrišu u rad… Sve se razvija u dobrom pravcu.

Za fabrike u inostranstvu, kulturna integracija i razlike su najveći izazovi za tim. U praktičnom radu direktor Vang Ji je takođe priznao da će zbog kulturoloških i jezičkih razlika MAB imati nesporazume i trvenja koja se mogu izazvati jednom rečenicom. U svakodnevnom radu, gospodin Vang Ji podstiče sve da jasno govore. On smatra da se problemi mogu rešiti samo ako ih glasno kažemo. Nemojte namerno izbegavati probleme, a kamoli ih rešavati tek nakon što se ustale. Stoga su „pravičnost, nepristrasnost i otvorenost“ takođe postali primarni principi šest principa rada MAB-a.

„Sve dok imate dobre ideje i bilo kakvu potrebu, ja ću vas u potpunosti podržati! Ne plašite se grešaka. Ne možete se razvijati bez grešaka, praksa vas čini boljim!“ Ovo je ono što je direktor Vang Ji najviše rekao u svom radu sa MAB timom. Qiu Xiaoyou, menadžer ljudskih resursa MAB-a, rekla je: „Vang Ji je veoma fokusiran kada komunicira sa zaposlenima. Ne odustaje od svakog zaposlenog. On smatra da odnos nije samo ako ste kolege, već da treba da budete više kao braća.“ Ohrabrujući svakog zaposlenog u MAB-u da kaže šta misli i aktivno iznosi svoje mišljenje, direktor Vang Ji je takođe zamolio menadžment MAB-a da aktivno sasluša predloge zaposlenih i da da povratne informacije čak i ako ih ne usvoje, kako bi zaposleni mogli da budu poštovan; Ako želite da vas zaposleni poslušaju, morate to prvo sami da uradite.

U MAB-u se redovno održavaju kvartalni sastanci celog osoblja i svi se smatraju važnim delom tima. Svrha je da se svi zaposleni upoznaju sa trenutnim razvojem i poslovanjem kompanije i budućim trendovima i konkurentnošću kompanije. Svakog petka MAB takođe pohvali odlične zaposlene, da primer, pusti da svi vide odlično ponašanje i ohrabri sve da uče od ovih izvanrednih radnika.

Istovremeno, MAB nastoji da pronađe zajednički jezik tima u životu. Na primer, oni koji imaju zajednička interesovanja i hobije mogu zajedno da grade tim, kuvaju zajedno, zajedno se penju na planine itd, da učestvuju u timskim aktivnostima u životu. Vang Ji uvek bira „poštovanje“: on ne komentariše osobu na osnovu stanja života te osobe. Ako voli da se druži sa ljudima, neka bude sa ljudima. Ako ta osoba voli da bude sama, neka bude sama. Ako želi povremeno da se druži sa svima, dobrodošla/o je u svakom trenutku!

Pružati toplotu

 Iskreno tretirati jedno drugo

Ako budete poslati u Srbiju i letite avionom 20 ili 30 sati, osetićete glad nakon sletanja u MAB. Kada sletite degustićete topla jela koje je skuvala vaša „snaja“, kao i raskošnu večeru koju priprema vaš MAB partner koji vas čeka. Ako iz MAB-a odeš u Kinu i u tom putu treba da čekaš 7-8 sati, imaćeš sa sobom sendviče, mermerna jaja, grickalice koje pravi tvoja „snaja”. „Snaja“ koju svi često pominju je Eko, supruga direktora Vang Ji-a.

Da bi svačiji život posle posla bio manje monoton, Eko nije mirovala, uvek je menjala načine da se svima napravi ukusna hrana, uvek razmišljajući kako da se bolje brine o svima. Kada smo zajedno, Eko bi takođe pozvala sve da to uradimo zajedno. Rekla bi da su neki zaduženi za pranje povrća, neki za kupovinu pića, a neki za pranje sudova… Svi su bili zauzeti I svi su sarađivali.

 Teški uslovi su činili najtopliji obrok

MAB – Građenje tima

U slučaju iznenadnih događaja kao što su prehlada, vrtoglavica, krvarenje zbog ogrebotina i bol u stomaku, Eko je takođe davala punu ulogu svojim profesionalnim prednostima lekara i odmah se suočavala sa njima. Da bi što bolje komunicirala sa lokalnim stanovništvom u Srbiji, Eko je sama naučila srpski jezik koji se svakodnevno koristi i svuda je tražila nove sastojke. Za vreme praznika, kada su svi bili srećni ili nesrećni, i umorni od prekovremenog rada, Eko je platila za namirnice iz sopstvenog džepa da bi poslala grickalice I jela koja je ona sama napravila.

Novogodišnja večera

Prema rečima Vang Ji-a i njegove supruge, ono što uvek govore srpske kolege za nju je „iskrena i spremna da pomogne drugima”. Vang Ji je rekao: „zbog kulturoloških razlika, kada vam je potrebna podrška srpskih kolega, potrebno je da jasno izrazite svoje potrebe, a oni će vam vrlo iskreno pomoći.

Epidemija je besnela po celom svetu. U periodu od decembra 2021. do januara 2022. godine u fabrici MAB bilo je sve više radnika koji su bili pozitivni. Blagoslov „nasmejanog lica“ u epidemiji raspršio je izmaglicu obavijenu epidemijom i zagrejao ceo MAB. Dana 23. decembra već je bio kraj randog vrema, zbog mnogo posla nadležno osoblje tog dana nije bilo u mogućnosti da isporuči namirnice na mesto izolacije. Kada je srpski kolega Strahinja tog dana obavešten o hitnim potrebama za zalihama, odmah je pripremio vitamine, mleko, voće i druge potrepštine za izolovane kolege a tada je tek bio prošao operaciju slepog creva. Zbog nemogućnosti da nosi teške predmete, Slobodan je preuzeo inicijativu da se sa njim vozi kako bi na vreme isporučio namirnice radnicima u izolaciji. Svaka vitaminska tableta je takođe bila zalepljena sa natpisom „2 pilule dnevno“ uputstvima za uzimanje, zajedno sa „ozdravi uskoro“ i ljupkim „nasmejanim licem“.

 Prelep blagoslov „nasmejanog lica“

Prisećajući se epidemijske situacije koja je trebalo da učini ljude uznemirenim i nervoznim, Vang Ji je to sažeo rečju „slatko“, rekao je: „U ovoj epidemiji MAB je osetio brigu grupe; videli smo i međusobnu toplinu MAB-a kroz pomoć u grupi koja se spontano osnovana da bi se brinulo o kolegama pozitivnim na virus, a kolege koje su poslate negativne su promenile svoje uloge I pruže usluge i davale savete kolegama koje su bile pozivitne; lokalni sunarodnici u Srbiji su u potpunosti igrali na svoje prednosti i tražili smeštaj I pomoćne objekte za kolege koje su morale biti u izolaciji. Svi su komunicirali u prijatnoj atmosferi ne zaboravljajući potrebe brižne MAB porodice.“

Lepota I harmonija 

Tolerancija

MAB odrasta uz izbore, teškoće i nerazumevanje. MAB ima međusobnu podršku, uzajamno ohrabrenje i srdačnu „toplinu“. U porodici MAB ne postoji identitetska razlika između Srba i Kineza. Svi su porodica MAB. Čvrsto veruju da samo stalnim usavršavanjem sebe mogu biti bolje porodice, kompanije, gradovi i Srbija. Govoreći o budućnosti MAB-a, direktor Vang Ji je rekao: od početne „vizije“ MAB-a do sadašnjosti, čvrsto verujemo da ćemo sa snagom tima „sigurno moći“ da postanemo međunarodno merilo prekomorskih Minth kompanija.

Prvi deo anodizacione linije MAB-a

Život u Srbiji čini da se Eko sve vreme oduševljava srpskim narodom. Šetajući putevima Srbije, mnogi srbi koji vas ne poznaju će vas srdačno pozdraviti i mahnuti vam iz daljine. Eho se nasmejala i rekla: „Osećam da ima mnogo više bora na mom licu nakon dolaska u Srbiju! Srbi su preuzeli inicijativu da nam pruže veliku pomoć i brigu o deci iz Kine“. Radnim danima, Eho je takođe bila veoma srećna što je bila pozvata da deli kinesku kulturu u srpskim školama, kako bi više Srba upoznalo Kinu i osetilo lepotu kineske tradicionalne kulture.

Slika levo prikazuje Eko koji je pozvata da upozna srpske škole sa kineskom kulturom

„Prvo poštujte kulturu svoje zemlje, onda poštujte kulturu drugih zemalja I samo ovako svet će biti lep i u njemu će biti jednakosti.“ Predsednik Vučić je na svečanom otvaranju fabrike Minth u Srbiji poručio: „Verujemo da će Srbija uvek biti verni prijatelj Kine! Takođe, čvrsto verujemo da će iskrenost, bez distance, bez obzira na nacionalne granice i poštovanje kulturnih različitosti, promovisati prijateljstvo Kine i Srbije i ići ka boljoj budućnosti!

Deljenje najboljih praksi iz Minth-ovog priručnika za rukovođenje

Poštujte razlike     

Tražite zajednički jezik uz 

zadržavanje razlika

1.Prepoznajte postojanje razlika, poštujte međusobne razlike i cenite prednosti drugih.

2. Tražite zajednički jezik, zadržavajte razlike i integrišite razlike u snagu za postizanje zajedničkih ciljeva

Tolerancija 

Iskreno tretiranje jedno drugog

1. Budite iskreni jedni prema drugom, steknite dobre prijatelje i dobro se slažite sa drugima.

2. Prihvatite druge sa širokom vizijom i umom i budite kompatibilni sa različitim načinima razmišljanja i ponašanja.

Minth grupa je pokrenula Minth u inostranstvu od 2007. godine i postepeno je uspostavila MInth baze u inostranstvu u devet zemalja širom sveta, uključujući Sjedinjene Države, Meksiko, Nemačku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Srbiju, Češku Republiku, Japan, Tajland i Francusku. Trenutno, Minth ima 3.480 zaposlenih u inostranstvu (uključujući 270 dugoročnih radnika), što čini 16,2% ukupnog broja grupe. Sve više radnika Minth-a se pojavljuje u Minth-u u inostranstvu. Njihovi napori i zalaganje su takođe ubrzali tempo Minth-ovog novog puta internacionalizacije. Zbog ove misije i odgovornosti, Minth grupa će takođe ojačati svoju veru, preuzeti svoje odgovornosti i težiti razvoju u globalnoj industriji auto delova, doprineti napornom zalaganju i snazi ljudi Minht-a!

Minth Grupa

Minth grupa je osnovana u Ningbou, provincija Zhejiang 1992. godine i uvrštena je na berzu u Hong Kongu 1. decembra 2005. (Kod akcije: 00425). Sada se nalazi na 79. mestu među 100 najboljih dobavljača auto delova u svetu. To je najveći svetski dobavljač aluminijumskih kutija za baterije i najkompletniji dobavljač površinske obrade.

Trenutno, Minth grupa ima pet proizvodnih linija, pet centara za istraživanje i razvoj, više od 60 proizvodnih pogona, koji pokrivaju deset zemalja na tri kontinenta, 20000+ zaposlenih i kupaca u više od 30 zemalja širom sveta.